Idag.

Idag har jag lagat himla goood mat :) .
Gjorde kina gryta med solrosfrön , champijoner , sweet chili sås , soja sås , fisksås , lök o vitlök, och fläskfilè. det blev himla gott :) ska langa receptet här .

Ingredienser

4 port

500 g kycklingfilé ( eller vilket kött du har hemma)
4 färska lökar eller 2 purjolökar
3 vitlöksklyftor
2 tsk potatismjöl
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
smör
1 dl osaltade cashewnötter ( vilka nötter du vill ha)
1 msk kinesisk soja
2 1/2 dl Matlagningsgrädde 15%

Gör så här

Skär köttet i små bitar. Skala och skiva löken och vitlöken. Blanda kycklingen med potatismjöl, salt och peppar. Rör om ordentligt. Bryn först köttet i smör i en stekpanna. Lägg över i en traktörpanna. Fräs löken och vitlöken lätt och rör ner i pannan. Tillsätt nötter, soja och grädde. Låt grytan koka ihop 2-3 min. Servera med kokt ris. Tips: I den kinainspirerade kycklingen blandas köttet med Potatismjöl före stekningen, vilket är mycket vanligt i kinesisk matlagning. Det gör att köttet blir extra saftigt.

Och så gjorde jag bröd med, med aprikoser och solrosfrön :D jätte gott blev det. här är receptet.

Ingredienser (2 portioner)

  • 75 g jäst
  • 1 ½ msk havssalt
  • 8 dl ljummet vatten
  • ½ dl olivolja
  • 1 msk honung
  • 1 ½ kg vetemjöl

Tillagning

  1. Smula ner jästen i en riktigt stor bunke.
  2. Häll på vatten. Rör om och tillsätt oljan, salt och honung.
  3. Häll i mjölet och arbeta till en fast deg. Det gör man enklast med maskin eller elvispens degkrokar.
  4. Låt degen jäsa i 45 minuter under bakduk.
  5. Knåda degen igen och låt jäsa i 45 minuter under bakduk.
  6. Knåda sedan degen ytterligare en gång och forma till två limpor.
  7. Låt jäsa i 1 timme på plåten under bakduk.
  8. Sätt ugnen på 275 grader.
  9. Grädda långt ner i ugnen tills brödet fått en gyllenbrun färg. Tar 10-15 minuter
  10. Lägg sedan på folie på limporna och sänk värmen till 200 grader.
  11. Gräddas totalt 50 minuter.
  12. Ta ut bröden och pensla eller spruta på vatten.
visst det tog ett tag pgd av jäsningen men ni ska absolut inte hoppa över den.
och väntan var värkligen värt :D

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback