Idag.
Idag har jag lagat himla goood mat :) .
Gjorde kina gryta med solrosfrön , champijoner , sweet chili sås , soja sås , fisksås , lök o vitlök, och fläskfilè. det blev himla gott :) ska langa receptet här .
4 färska lökar eller 2 purjolökar
3 vitlöksklyftor
2 tsk potatismjöl
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
smör
1 dl osaltade cashewnötter ( vilka nötter du vill ha)
1 msk kinesisk soja
2 1/2 dl Matlagningsgrädde 15%
Och så gjorde jag bröd med, med aprikoser och solrosfrön :D jätte gott blev det. här är receptet.
visst det tog ett tag pgd av jäsningen men ni ska absolut inte hoppa över den.
och väntan var värkligen värt :D
Gjorde kina gryta med solrosfrön , champijoner , sweet chili sås , soja sås , fisksås , lök o vitlök, och fläskfilè. det blev himla gott :) ska langa receptet här .
Ingredienser
4 port
500 g kycklingfilé ( eller vilket kött du har hemma)4 färska lökar eller 2 purjolökar
3 vitlöksklyftor
2 tsk potatismjöl
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
smör
1 dl osaltade cashewnötter ( vilka nötter du vill ha)
1 msk kinesisk soja
2 1/2 dl Matlagningsgrädde 15%
Gör så här
Skär köttet i små bitar. Skala och skiva löken och vitlöken. Blanda kycklingen med potatismjöl, salt och peppar. Rör om ordentligt. Bryn först köttet i smör i en stekpanna. Lägg över i en traktörpanna. Fräs löken och vitlöken lätt och rör ner i pannan. Tillsätt nötter, soja och grädde. Låt grytan koka ihop 2-3 min. Servera med kokt ris. Tips: I den kinainspirerade kycklingen blandas köttet med Potatismjöl före stekningen, vilket är mycket vanligt i kinesisk matlagning. Det gör att köttet blir extra saftigt.Och så gjorde jag bröd med, med aprikoser och solrosfrön :D jätte gott blev det. här är receptet.
Ingredienser (2 portioner)
- 75 g jäst
- 1 ½ msk havssalt
- 8 dl ljummet vatten
- ½ dl olivolja
- 1 msk honung
- 1 ½ kg vetemjöl
Tillagning
- Smula ner jästen i en riktigt stor bunke.
- Häll på vatten. Rör om och tillsätt oljan, salt och honung.
- Häll i mjölet och arbeta till en fast deg. Det gör man enklast med maskin eller elvispens degkrokar.
- Låt degen jäsa i 45 minuter under bakduk.
- Knåda degen igen och låt jäsa i 45 minuter under bakduk.
- Knåda sedan degen ytterligare en gång och forma till två limpor.
- Låt jäsa i 1 timme på plåten under bakduk.
- Sätt ugnen på 275 grader.
- Grädda långt ner i ugnen tills brödet fått en gyllenbrun färg. Tar 10-15 minuter
- Lägg sedan på folie på limporna och sänk värmen till 200 grader.
- Gräddas totalt 50 minuter.
- Ta ut bröden och pensla eller spruta på vatten.
och väntan var värkligen värt :D
Trackback